Що таке брашована паркетна дошка

Что значит брашированная паркетная доска?
21 Березня 2018
  •  
  •  7465

Застосування натуральної деревини в якості підлогового покриття дуже популярно вже багато століть і не втрачає своєї актуальності донині. Незважаючи на значні кроки і розвиток в напрямку виробництва підлогових покриттів, натуральний масив цільного дерева завжди виглядає особливо благородно і розкішно.

Брашована паркетна дошка - що це?

Паркетна дошка дозволяє створити масивний і благородний дощату підлогу, який виглядає багато і привносить в атмосферу приміщення тепло і затишок. Завдяки особливій техніці брашірованіе сьогодні є можливість штучно «зістарити» паркетну дошку, надаючи їй ще більше вишуканості і благородства. Завдяки спеціальній металевій щітці знімається верхній шар м'яких волокон деревини, а в результаті річні кільця, прожилки і природний малюнок дерева стає ще більш помітний. Техніка отримала свою назву від англійського слова «brush», що в перекладі означає «щітка». Даний ефект підкреслює натуральність матеріалу, що особливо актуально в класичних інтер'єрах.

Переваги укладання брашированної паркетної дошки в приміщенні:

  • приголомшливий ефект масивного дерев'яного статі, до якого немов «доторкнулася» історія;
  • можливість тонування основи в один колір, а пір і поглиблень - в інший;
  • довгий термін служби;
  • створення атмосфери затишку, тепла і комфорту;
  • можливість втілити різні дизайнерські ефекти і задумки щодо інтер'єру приміщення.

Які породи краще підійдуть для браширування?

Найчастіше метод брашуваня застосовується до твердих і середньо-м'яким деревним породам таким, як: дуб, венге, горіх, кемпас, модрина і іншим, в яких чітко домалював річні кільця. Брашороувн не застосовується для тика, вишні, клена, груші, оскільки перераховані породи мають надто м'якою деревиною або не мають чіткого малюнка річних кілець.

Брашірованіе може бути легким або досить глибоким. У першому випадку за допомогою пластикових щіток створюється легка ледь помітна шорсткість, у другому - застосовуються металеві щітки, що дозволяють глибоко проникнути в структуру дерева і видалити шар близько 2-3 міліметрів. Глибоке брашірованіе створює виразний малюнок кілець деревини і шорсткість, така підлога виглядає дуже благородно і масивно, немов він був встелений не менше півстоліття тому.

Способи покриття брашованої паркетної дошки

Наступним етапом обробки паркетної дошки виступає тонування в потрібний відтінок. Також можна застосувати особливу техніку патірованія, коли попередньо брашірованная поверхню і пори фарбуються в контрастні кольори. Виглядає результат дуже оригінально і ефектно. У патини є ще одне переваги - вона зміцнює деревину.

Не менш оригінально і ефектно виглядає покриття поверхні морилкою, що проникає в пори при цьому гребені залишаються більш темними, що створює видимість состаренной деревини. Застосовуючи кракелюр (краколет) можна досягти ефекту розтріскування, таким чином після висихання через тріщини легко проглядається основний відтінок деревини.

Щоб виявити на поверхні малюнки сучків або штучно створених щілин застосовують паяльник або попередньо розпечені цвяхи. Також за допомогою все тих же цвяхів можна відтворити ефект впливу жучків-древоточцев.

На завершальному етапі дошка покривається кількома шарами масловоском.

Товари беруть участь в огляді

Паркетная доска Tarkett Tango Art
Паркетная доска Tarkett Tango Classic
Паркетная доска Tarkett Performance Fashion
Паркетная доска Tarkett Salsa