Класи ламінату - опис та відмінності

Классы ламината - описания и отличия
8 Березня 2016
  •  
  •  5557

У квартирі, в будинку або в іншому будь-якому приміщенні важливим складовим є підлога. Бажано відразу вибрати правильне покриття підлоги, правильний вид ламінату.

Перш ніж вибирати ламінат, необхідно визначити для яких цілей і в яке приміщення він потрібен. Так як ті навантаження, які будуть в магазині, офісі, будуть сильно відрізнятися від навантажень в квартирі або будинку.

Ламінат розділяється на дві категорії:

  1. Комерційний.
  2. Побутовий.

Дуже важливими властивостями і характеристиками є класи ламінату.

Класи ламінату

До них відносяться: двадцять перший, двадцять другий, двадцять третій, тридцять перший, тридцять другий і тридцять третій класи.

класи ламінату

Вони розрізняються по стійкості. Якщо клас ламінату вище, то і стійкість набагато вища. Якщо ламінат потрібен на кухню, то звичайно, краще вибрати кращої якості і стійкості, так як ламінат на кухні піддається найбільшому впливу і швидше стирається. Для такого користування краще вибрати ламінат класу двадцять три. А для дитячої та вітальні підійде клас 22, так як там навантаження трохи менше і ламінат піддається меншому стиранню і не піддається волозі. Клас ламінату 21 підходить для приміщень де менше ходять люди.

А якщо вам необхідний набагато стійкіший матеріал, то краще вибрати вищий клас ламінату. Він підходить для громадських приміщень.

Також при виборі ламінату необхідно брати до уваги водостійкість. Адже не кожен клас матеріалу має такі властивості як водостійкість. Як зазначають фахівці, високі класи, такі як 31, 32 і 33 можуть витримувати натиск вологи до декількох годин. Протягом цього часу практично ніяких наслідків не буде помітно на ламінаті.

Однією з важливих характеристик є товщина ламінату. Вона може бути шість, сім, вісім, десять і дванадцять міліметрів. Міцність ударна залежить від висоти товщини. Висота шість і сім міліметрів допустима для ламінату, який застосовується в домашніх умовах. Бувають такі випадки, що підлога в приміщенні не дуже хороша, тому в такій ситуації краще вибрати товстіший ламінат. Він прослужить більше і не так сильно буде протиратися. Але монтаж ламінату товщиною десять і дванадцять міліметрів робиться швидше і легше, ніж ламінат товщиною шість і сім міліметрів.

Також при виборі ламінату обов'язково потрібно враховувати яке співвідношення площі приміщення і товщини матеріалу. Якщо співвідношення буде не правильне, і товщина буде сильно тонкою для великого приміщення, то при ходьбі буде чути звук цокання. Для того, щоб не виникало таких гучних звуків, по такому ламінату потрібно ходити босоніж. Звичайно, чим тонше буде ламінат, тим більше буде звуку при ходьбі. Іноді, виробники роблять на зворотному боці свого матеріалу підкладки шумоізоляційні.

Якщо ви зробите правильний вибір ламінату і добре покладете його, то ніякого скрипу не буде.

У ламінату є свої певні переваги. До них відносяться: міцність, легка укладка, довговічність, великий вибір кольору, гігієнічність і інші. Якщо ламінат матиме всі такі переваги, то це буде дуже хороший ламінат і матиме високу якість.

У сучасному світі виробники представляють великий вибір даного матеріалу. Кожна людина може зробити свій вибір, який буде залежати і відрізнятися за якістю, ціною та властивостями.

Про довговічність використання ламінату каже його зовнішній вигляд. А клас експлуатації говорить про час використання ламінату.

Кожен з них відрізняється за своїми характеристиками і властивостями. Для того, щоб дізнатися який клас матеріалу, фахівці проводять кілька рядів тестів. Завдяки їм, вони дізнаються до якого виду належить ламінат.

Комерційний ламінат має термін служби від трьох до шести років. В основному, він призначений для використання в комерційних приміщеннях. Але якщо ви вибрали такий тип ламінату для домашньої кімнати то термін служби збільшується в кілька разів, тому що навантаження там набагато менше ніж в торгових приміщеннях та офісах. Якщо такий ламінат прослужив вам більше 10 років, але це не означає, що він прослужив точно так в комерційному приміщенні.

До кращих комерційним класів відносяться такі види:

Для слабких навантажень в комерційному приміщенні підлягає тридцять перший клас. Довговічність використання приблизно до трьох років. А ось в домашніх умовах такий ламінат прослужить від десяти до дванадцяти років.

Тридцять другий клас необхідний для приміщень із середнім навантаженням. Термін служби в комерційних приміщеннях від трьох до п'яти років. У домашніх умовах термін служби збільшується в кілька разів. Він може становити від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Для дуже великого навантаження в комерційних приміщеннях кращим вибором ламінату є тридцять третій клас. Він як раз для інтенсивного навантаження. Прослужить в приміщенні такий клас ламінату близько шести років. У домашніх умовах термін служби до двадцяти років.

Класи домашнього ламінату служать до шести років. В основному, вони мають товщину шість або сім міліметрів.

Схожі публікації