Чим відрізняється кахель від керамограніта?

Чем отличается кафель от керамогранита?
2 Грудня 2018
  •  
  •  5117

Підбираючи покриття для стін і підлоги, вкрай складно зробити вибір між керамічною плиткою і керамогранітом. Кожен з цих матеріалів має свої особливості і переваги, а також і недоліки. Тому щоб зробити правильний вибір необхідно докладніше дізнатися про кожного з цих виробів.

Що таке керамічна плитка?

Це покриття для стін і підлоги, яке випускається у вигляді пластин різного розміру. Основним компонентом даного матеріалу є глина, яка змішується з іншими речовинами, наприклад, кварцом і алебастром. Для отримання твердої і міцної плитки отримана суміш розливається в спеціальні форми і поміщається в печі, які попередньо розігріваються до дуже високих температур. Головними перевагами кахлю є такі, як:

  1. Безпека. Плитка не містить токсичних речовин, тому не викликає алергічної реакції.
  2. Стійкість до бруду. Завдяки глазурованої верхнього шару бруд і жир не проникають всередину вироби і легко забираються за допомогою вологої губки.
  3. Міцність. Покриття не боїться сильних щоденних механічних навантажень.
  4. Пожежна безпека. Виріб не горить, тому в разі пожежі не бере участі в процесі поширення вогню.
  5. Стійкість до вологи. При попаданні великої кількості вологи плитка не змінить своїх зовнішніх якостей.
Читайте також: Глянцевий і матовий кахель: переваги і недоліки

Що таке керамограніт?

Керамограніт - це покриття для стін і підлоги, до складу якого входять суміші мелених гірських порід, а також високоякісна глина. Для того щоб отримати готові плити матеріал піддається пресуванню і обпалюється в печі. При виготовленні керамограніта вкрай важливо дотримуватися правильний температурний режим і пропорції компонентів. Головними перевагами покриття з граніту є такі, як:

  1. Стійкість до вологи. Матеріал є низько пористим і йому не страшна рясна вологість. Керамограніт дозволяється монтувати навіть під відкритим небом.
  2. Міцність. Завдяки своїм складом і суворому процесу виготовлення покриття з граніту не боїться механічних навантажень. Подряпати його можна тільки алмазом або корундом.
  3. Стійкість до коливань температури. Перепади температури не впливають на зовнішні і внутрішні характеристики матеріалу. Крім того, навіть при постійному контакті з ультрафіолетовими променями покриття не втратить свій відтінок.

Яке покриття вибрати?

В першу чергу варто враховувати, в якому приміщенні планується установка покриття. Фахівці рекомендують використовувати керамограніт для приміщень з великою прохідністю, де спостерігаються часті механічні навантаження. Вироби на основі граніту міцніші, так як вони обпікаються при температурі в 1300 градусів за Цельсієм (в той час як кераміка - при температурі в 1100 градусів за Цельсієм).

Пам'ятайте, що керамограніт - це дорогий матеріал, тому при необхідності можна скомбінувати його з якісної керамічною плиткою. Це буде виглядати стильно і цікаво, але при тому ви зможете заощадити.