Як вибрати ковролін для ресторану?

Как выбрать ковролин для ресторана?
8 Березня 2016
  •  
  •  1179

Ресторан - місце громадського харчування, де передбачається висока прохідність і навантаження на оздоблювальні матеріали. Звідси, вимоги, що пред'являються до килимового покриття досить специфічні (радимо ознайомиться зі статтею - "Переваги і недоліки ковроліну").

Щоб не помилитися, вибирати ковролін для ресторану слід беручи до уваги наступні фактори.

Міцність - ковролін повинен бути зносостійким і міцним. Ковролін для ресторанів повинен бути з міцних ниток, стійких до стирання. Це може бути поліамідний або комбінований ворс - шерсть плюс поліамід. Найбільш поширений тип волокна ковроліну - поліпропілен, дуже популярний через свою цінову доступність. Але при цьому у нього є ряд недоліків перед поліамідним волокном. І перш за все це стійкість до стирання.

 Поліамідний ковролін добре переносить навантаження від ходьби, не вигоряє і не витоптується тривалий час. Більшість поліамідних килимових покриттів фарбуються в масі. Це означає що ворс ковроліну не замінить колір при інтенсивному використанні. Поліпропіленовий ковролін, зважаючи на будову молекули і хімічної інертності погано забарвлюється, при стиранні це проявляється.

Ось чому поліпропіленовий ковролін з часом змінює колір, і на ньому можуть утворюватися плішини. Ось чому ми настійно рекомендуємо клієнтам, яким потрібно вибрати ковролін для ресторану, звернути увагу на поліамідний ковролін.

2. Виробник ковроліну. Вибираючи килимове покриття для ресторану, важливо пам'ятати, що основне виробництво килимових покриттів зосереджено в Бельгії і Нідерландах. Дорожчі килимові покриття виробляє Німеччина і Франція. Ми настійно не рекомендуємо розглядати килимові покриття китайського походження, або країн колишнього СРСР.

Європейські виробники мають величезний досвід в питанні виробництва килимових покриттів, кількість браку зведено практично до нуля. Наша рекомендація - вибирайте європейський ковролін, при цьому контролюйте маркування отриманого ковроліну.

3. Сертифікація. Ресторан - місце скупчення великої кількості людей. Тому, ресторанні приміщення потрапляють під особливу класифікацію по СНИП. Крім всім зрозумілого сертифіката гігієни, килимове покриття для ресторану має бути пожежобезпечним. Вибираючи ковролін для ресторану, найкраще вчинити так. Перш за все потрібно викликати (або запросити) на об'єкт дільничного пожежного співробітника, і попросити його виписати для вас пожежні вимоги, яким повинен відповідати ковролін.

В ідеалі, він повинен прописати, що килимове покриття повинне мати такі параметри по пожежної:

  1. Токсичність (Т) - група 2
  2. Горючість (Г) - група 2
  3. Займистість (В) - група 2
  4. Поширення полум'я (РП) - група 2
  5. Димоутворення (Д) - група 2

Іншими словами, всі пожежні протоколи повинні показувати що ковролін відноситься до 2-ї групи пожежної безпеки. Якщо пожежник вказує параметри нижче 2-х - це добре, якщо вище -погано, оскільки підібрати такий ковролін буде практично неможливо.

4. Вага ворсу, комфортність. Підбираючи килимове покриття слід пам'ятати, що кращим вибором стане золота середина між високоворсовим і нізковорсовим ковроліном. В ідеалі це висота ворсу від 6 до 8 мм. Такий ковролін буде добре чиститись, бруд не буде проникати в товщу ворсу, він не буде затоптуватись і приминатись під меблями.

З іншого боку, ковролін з низьким ворсом не дасть потрібного рівня комфортності. Під рівнем комфортності мається на увазі параметри звукопоглинання і теплоізоляції. Приміщення застелені килимовим покриттям мають дуже високі параметри згладжування шумів і вібрацій, саме тому ресторан з ковроліном на підлозі дуже затишний і комфортний для відвідувачів. До того ж, килимове покриття добре затримує тепло в приміщенні, що також позначається на загальній атмосфері кімнати.

5. Ковролін для ресторану найкраще купувати в комплексі з роботами. Цим можна заощадити дуже багато грошей, часу і нервів!

Підрядник візьме на себе багато різних, дрібних, але важливих турбот:

  • підйом матеріалу
  • винос і розбирання меблів
  • підготовку основи
  • укладання ковроліну
  • установку плінтусів, порогів
  • вивіз будсміття
  • занос меблів.