Переваги килимової плитки

Преимущества ковровой плитки
9 Березня 2016
  •  
  •  3624

Килимова плитка - підлогове покриття модульного характеру. З килимової плитки дуже зручно робити дизайнерську підлогу, викладаючи її в різних поєднаннях кольору, фактури, типу ворсу. Килимова плитка виникла як технічне рішення деяких питань транспортування і складування килимових покриттів.
 
Якщо звичайний ковролін виготовляється шириною рулону від 1,8 до 5 м, і являє собою великі труднощі при транспортуванні, то килимова плитка - компактний і зручний матеріал в цьому плані. Килимова плитка зазвичай має розмір сторони 50 см, що робить її дуже компактною. Такий матеріал дуже легко транспортувати на будь-який поверх. У випадку з 4-х метровим ковроліном це важко здійснити.
 
Якщо стоїть завдання доставити рулон або кілька рулонів ковроліну скажімо на 8 поверх, це вже ціла проблема. По-перше, треба запросити як мінімум шістьох міцних вантажників, з професійним інструментом. Обійдеться це не дешево. По-друге, навіть при дуже обережній роботі вантажників, побитих стін, розхитаних перил та поручнів не минути. При цьому вся процедура займе від 1,5 до 5 годин на підйом одного рулону.

Зберігається дуже велика ймовірність того, що ковролін розміром рулону 4 і більше метрів взагалі не увійде в отвори сходового майданчика. Ось в таких випадках на допомогу приходить килимова плитка. Купивши килимову плитку, ви відразу позбавляєте себе можливості вирішувати всі ці питання. Крім цього, модульна килимова плитка просто обов'язкова у разі, коли у вас є багаторівнева модульна фальшпідлога.

Під такими підлогами, як правило, залишаються комунікації, доступ до яких потрібен 24 години на добу. В цьому випадку, укладання ковроліну вкрай небажане. В цьому випадку килимова плитка - дуже зручна штука. У будь-який момент можна зняти 2-3 необхідні плитки і отримати необхідний доступ до фальшпідлоги і комунікацій.