Рекомендації з укладання килимових покриттів

Рекомендации по укладке ковровых покрытий
9 Березня 2016
  •  
  •  3627

1. Основа підлоги
 
Для укладання підлогових килимових покриттів придатне будь-яке рівна, міцна і суха основа підлоги, що не має тріщин.
 
У разі ізольованих основ для підлоги, виконаних, наприклад, за допомогою бітумної мастики або ДСП, а також при вбудованій системі опалення підлоги і т.п. ми рекомендуємо навіть антистатичні килимові покриття для підлоги приклеювати струмопровідними клеями. Це усуває ефект зменшення ємності основи підлоги.
 
Для відновного ремонту рекомендується використовувати певний набір матеріалів і клеїв згідно з вказівками виробника, тому що в іншому випадку можуть мати місце помітні реакції між «старими» і «новими» матеріалами.
 
2. Клеї
 
Для всіх килимових покриттів для підлоги застосовуються відповідні дисперсійні клеї. Клеї наносяться на основу за допомогою шпателю з рискою-дозатором; дозування відповідно до рекомендацій виробника клею. Рекомендації виробника клею необхідно дотримуватися також і в процесі виконання робіт. Ми завжди рекомендуємо при склеюванні використовувати дисперсні клеї найнижчого класу емісії, які характеризуються швидким схоплюванням і міцним з'єднанням, що володіє хорошим опором зсуву.
 
Слід також брати до уваги, що вибір клею може впливати на виділення пахучих речовин з підлогового покриття після укладання. Список виробників: Bostik, Henkel-Thomsit, Uzin, Wulff, Mapei, Wakol Перераховані виробники клею наведено для прикладу. Рекомендації щодо застосування клею слід отримувати безпосередньо від виробників клею.
 
3. Зберігання, кондиціювання повітря, умови укладання
До укладання покриття слід зберігати в сухому, не дуже жаркому і вологому місці. Рулони необхідно зберігати лежачи (в горизонтальному положенні). При використанні плитки, зберігати її одну на одній допускається при наявність в стосі не більше 8 коробок. У разі укладання килимових покриттів при дуже низькій температурі, якісне укладання не може бути гарантоване.
 
Згідно професійним стандартам, температура в приміщенні при укладанні повинна бути не менше +18°C, а температура основи підлоги не менше +15°C. У разі підігрівається підлоги температура основи повинна знаходитися в діапазоні від +18°C до + 22°C. Відносна вологість не повинна перевищувати 65% (в ідеалі - від 40% до 60%). Ці кліматичні умови необхідно підтримувати протягом 3 днів перед початком підготовчих робіт і протягом, як мінімум, 7 днів після завершення роботи.
 
Навіть при відповідній температурі приміщення і основи підлоги, килимове покриття перед укладанням має акліматизуватися в цьому приміщенні протягом, щонайменше 12 годин. Необхідно стежити, щоб в межах одного приміщення використовувався один і той же номер партії. Це відноситься як до рулонів, так і до плиток.
 
4. Укладання
 
4.1 Рулони
4.1.1 Нарізування стиків. Стики повинні бути нарізані до того, як відбудеться склеювання. Нарізування стиків на основі з уже нанесеним клеєм є непрофесійним, так як це може призвести до утворення «відкритих», тобто нещільних, стиків. Покриття розстеляється з перекриттям окремих ділянок на 3-5 см. Краї підлогового покриття, що лежать одна на інший, відрізають перпендикулярно вздовж гнучкої сталевої лінійки за один прохід, використовуючи крючковий або трапецієподібний ніж. Монтаж рулонів без обрізки вихідних кромок вважається непрофесійним прийомом укладання.
 
4.2 Плитка
При розподілі плиток по площі підлоги необхідно мати на увазі, що в разі використання смужок уздовж стін, вони повинні бути шириною не менше 10 см.
 
5. Приклеювання
 
Килимові текстильні вироби в рулонах завжди покриваються клеєм по всій площі. У разі використання плиток, спеціальна контактна маса повинна бути нанесена на основу підлоги. При проведенні робіт завжди необхідно дотримуватися інструкції виробника клею. Для якісного змазування зворотного боку підлогового покриття необхідно вибирати правильну відстань між насічками-дозаторами шпателя/ролика, своєчасно змінювати полотно шпателя і ретельно затирати.
 
5.1 Рулони
Рулони відсуваються до центру кімнати. Приклеювання починається від середини рулону. Клей для другої половини смуги повинен починатися точно від того місця, де закінчився клей для першої половини. Спочатку слід наклеювати половини смуг, які відрізані для щільної підгонки сполучних частин суміжних кімнат, тобто у порогів дверей і дверних коробок. Рулони притискаються в шар клею з урахуванням часу схоплювання останнього (див. Інструкції виробника). При цьому слід не допускати захоплення повітря. Передні кінці закочують (згинаючи один щодо іншого). При необхідності стики і передні кінці потрібно притискати вантажем, поки вони не приклеїться до підлоги.
 
5.2 Плитка
Нанести на килимову плитку контактну масу і відразу після його повного затвердіння починати їх укладання від модулів, покладених в як опорні точки або лінії. У великих приміщеннях ми рекомендуємо вести укладку поетапно, щоб уникнути зрушень. Іншими словами, починати в центрі приміщення і рухатися в бік стін двома або чотирма ділянками. Необхідно перевіряти, що плитки добре прилягають до поверхні основи при укладанні, тобто не повинно бути зазорів між окремими елементами. Для якісного приклеювання зворотного боку плитки до основи підлоги плитки завжди слід ретельно притирати, накочувати або притискати.
 
6. Укладання покриття на систему теплої підлоги з підігрівом
 
В принципі, килимове покриття для підлоги може приклеюватися до основи підлоги з підігрівом. Його тепловий опір настільки низький, що він фактично не впливає на роботу системи підігріву.
 
6.1 Будівництво із застосуванням «мокрих» процесів (A1 - A3) У разі будівництва з застосуванням "мокрих" процесів нагрівальні труби або кабелі вбудовуються в стяжку з затирочного цементу або ангідриду. Перед укладанням підлогового покриття монтажник системи обігріву повинен гарантувати, що волога, яка поширюється під дією тепла, випарується до укладання підлогового покриття.
 
Монтажник системи обігріву повинен представити звіт про виконання всіх запропонованих заходів по системам опалення та охолодження. Контроль вологості може проводитися тільки в точках вимірювань, позначених виробником стяжки. При відсутності точок вимірювання монтажник підлоги може повідомити свої застереження клієнту в письмовому вигляді.
 
7. Укладання струмопровідних матеріалів
 
Цей вид будівельних робіт пов'язаний з укладанням струмопровідного килимового покриття підлоги на струмопровідну систему, яка повинна бути вбудована в додаткову систему електричної безпеки за допомогою еквіпотенційних з'єднань. У приміщеннях, до яких не застосовуються відповідні керівні матеріали професійної асоціації, можливі, наприклад, з'єднання з нейтральними провідниками.
 
Струмопровідні покриття для підлоги повинні бути заземлені електриком. Щодо типу клею або струмопровідної системи слід направити запит безпосередньо виробнику клею. Важливо, щоб клей, який використовується для рулонних виробів або для нековзних покриттів плиток, не чинив негативного впливу на розсіювання статичної електрики підлогового покриття. Часто використовуваними системами, які проводять є такі. 
 
7.1 Укладання на мідну стрічку
Під кожним рядом плиток/смуг підлогового покриття укладається безперервна мідна стрічка. На кінцях підлогового покриття мідні стрічки повинні бути з'єднані поперек двома стрічками. У приміщенні повинна бути можливість еквіпотенційного підключення в двох точках, а в досить великих приміщеннях (площею понад 40 м2) - в декількох точках. Ми поставляємо мідну стрічку для укладання струмопровідних покриттів. Поставка здійснюється рулонами довжиною 50 м.
 
7.2 Укладання на струмопровідному шарі
Струмопровідне первинне покриття укладається відповідно до інструкції виробника. Відрізок мідної стрічки довжиною близько 1 м кріпиться в точці з'єднання, передбаченої на основі підлоги. Перед застосуванням продукту слід проконсультуватися у його постачальника. Число місць підключення: В двох точках на одне приміщення, а в разі досить великих приміщень (площею понад 40 м2) - в декількох точках. Максимальна відстань від точки заземлення не повинна перевищувати 10 м.
 
8. Фальшпідлога
На фальшпідлозі плитки слід укладати із зсувом щодо стиків елементів фальшпідлоги. Цим досягається оптимальне покриття. При використанні фіксуючого матеріалу необхідно стежити, щоб він не потрапляв в стики елементів фальшпідлоги. У разі необхідності закрити стики.
 
9. Чищення та догляд
Укладальник підлогового покриття повинен забезпечити замовника письмовою інструкцією по догляду за покриттям підлоги.
 
10. Особливі зауваження
10.1 Офісні крісла на коліщатках Для використання на килимових підлогових покриттях, офісні крісла на коліщатках повинні бути оснащені коліщатками типу Н по EN 12 529, тобто твердими коліщатками заданого розміру. Це необхідно враховувати при використанні офісних крісел на коліщатках.
 
10.2 Важлива інформація
Спеціальне будова підлогового покриття і волокон означає, що покриття може сідати і/або розтягуватися в залежності від оточуючих умов в приміщенні. При відносній вологості вище 70% поліамідне підлогове покриття буде розтягуватися. При відносній вологості нижче 40% покриття починає висихати, і в ньому можуть виникнути усадкові або внутрішні напруги.
При таких несприятливих навколишніх умовах в приміщенні ми рекомендуємо провести пробне приклеювання на місці. Слід обов'язково повідомити укладальникові ваші застереження і виконати свої зобов'язання з вказівкою на проблеми, зокрема щодо можливого несприятливого впливу кліматичних умов в приміщенні.
 
10.3 Клейкі стрічки
При використанні клейких стрічок на підлогові покриття необхідно перевірити у відповідного виробника сумісність цих матеріалів.
 

Товари беруть участь в огляді

в наявності
Код:
color of product
color of product
color of product
color of product
color of product
Ковровая дорожка на резине Expo Salsa
Схожі публікації