Як зварити лінолеум? Холодна і гаряча зварка лінолеуму

Как сварить линолеум? Холодная и горячая сварка линолеума
21 Грудня 2016
  •  
  •  11160
Рубрика:Лінолеум

 Лінолеум - це популярний вид підлогового покриття, що відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками, красивим зовнішнім виглядом, простотою в догляді, а також низькою, доступною вартістю. Крім того, він значно простіше монтується на поверхні підлоги, ніж ламінат або ж паркет.

У той же час деякі складності при укладанні лінолеуму можуть виникати. Коли між декількома листами матеріалу є стики, то вони обов'язково потребують додаткової обробки. У цьому випадку застосовують методику холодного або гарячого зварювання лінолеуму.

Для чого проводиться зварювання лінолеуму?

Рулони лінолеуму можуть мати різні розміри (в продажу зустрічаються покриття шириною від 1,5 до 5 метрів). Ця особливість дозволяє підібрати матеріал оптимального розміру, так щоб він зміг повністю покрити всю площу приміщення, в якому він укладається. Але нерідко на практиці зустрічаються ситуації, коли кімната може мати нестандартні розміри і одного цільного рулону для повного покриття її підлоги може не вистачити.

У цьому випадку використовують кілька полотен (від двох і більше), місця стиків ретельно з'єднуються шляхом холодного або гарячого зварювання. Кожна з цих технологій дозволяє:

  1. Надійно з'єднати між собою різні полотна.
  2. Виключити ймовірність виникнення загинів і скручувань листів лінолеуму.
  3. Зробити місце стику візуально непомітним.

Що таке технологія гарячого зварювання?

Гаряча зварка - це метод скріплення аркушів лінолеуму, який здійснюється з використанням спеціального сполучного шнура і будівельного фену. Дуже важливий момент, даний метод використовують тільки для комерційного лінолеуму. Спочатку між полотнами роблять виїмку, після чого розміщують зварювальний шнур, вшивають на стику під впливом високої температури (до 400 градусів). Після цього, зайву частину отриманого шву (після того, як він охолов) акуратно зрізують, так щоб він не був помітний.

Важливо відзначити, що такий тип зварювання лінолеуму ще нерідко називають промисловим. Це викликано тим, що раніше він застосовувався в основному для укладання підлоги в промислових, муніципальних і громадських будівлях. У той же час сьогодні його використовують і для побутових приміщень.

Єдиним недоліком даної методики є її висока складність. Адже для цього потрібно мати набір певних інструментів, а проводити процедуру зможуть тільки навчені і кваліфіковані фахівці.

Що таке холодне зварювання лінолеуму?

Методика холодного зварювання грунтується на принципі використання спеціального професійного клею при укладанні побутового або напівкомерційного лінолеуму. Клей акуратно наноситься на місця стиків листів лінолеуму, після чого ті з'єднуються і туляться один до одного. Особливий склад такого клею дозволяє створювати практично непомітні неозброєним оком стики, рівний і безбарвний шов.

Даний метод склеювання є дуже популярним, так як не вимагає від виконавця спеціальної підготовки, а також наявності професійного і дорогого інструменту. У продажу на сьогоднішній день представлено безліч варіантів такого клею, що відрізняється за своїм складом, консистенцією, а також терміном висихання.

Таким чином, кожен бажаючий може вибрати для себе найбільш відповідний варіант зварювання стиків лінолеуму.