Як укладати плитку пвх на підлогу?

Как укладывать плитку пвх на пол?
13 Травня 2018
  •  
  •  7220
Рубрика:Лінолеум

ПВХ-плитка є відносно новим типом підлогового покриття. По суті це лінолеум з основою з полівінілхлориду, який був порізаний на ідеально рівні елементи квадратної або прямокутної форми. Така підлога просто і швидко очищається, а його монтаж можна легко виконувати самому, знаючи деякі тонкощі даного процесу.

Підготовка основи

Першим і найважливішим етапом є правильна підготовка основи. Для того щоб покриття не довелося перекладати по кілька разів на рік краще зробити все максимально якісно і акуратно. Основа, на яку буде встановлюватися ПВХ-плитка, повинна бути ідеально рівною. Крім того, вона повинна повністю висохнути і бути ідеально чистою.

Виконати процес вирівнювання можна за допомогою таких способів, як установка фанери, бетонна стяжка, розчин з цементу або саме розрівнюють склад. Який би саме метод ви не вибрали, щоб поліпшити адгезію клейового складу необхідно зробити спеціальні пори. Крім того, виріб можна монтувати тільки в тому випадку, якщо температура основи не перевищує +28 градусів за Цельсієм, а вологість не повинна підніматися вище 3%.

Які інструменти будуть потрібні для виконання монтажу плитки з полівінілхлориду?

Одне з основних переваг даного типу покриття полягає в тому, що для установки такого статі не будуть потрібні дорогі інструменти. Ви можете впоратися з цією роботою самостійно, так як вам не потрібно володіти певними специфічними вміннями та знаннями. Для роботи з ПВХ-плиткою вам слід подбати про наявність таких інструментів, як:

  • шпатель зубчастий;
  • метр;
  • валик трамбувального;
  • маркер;
  • ніж будівельний;
  • губка або ганчір'я.

Особливості технології укладання

Перед початком процесу монтажу необхідно покласти ПВХ-плитку горизонтально і залишити її так на кілька годин. Це потрібно для того, щоб сам матеріал не тільки вирівнявся, але і придбав ті ж показники, що і основа (мова йде про температуру і вологість). Процес влаштування плитки варто починати з центру приміщення.

Уважно вивчайте рекомендації виробника, особливо ті, які стосуються вибору клею. Наносити клей потрібно за допомогою зубчастого шпателя. Але при виборі інструменту враховуйте, що відстань між зубчиками не повинно бути сильно великим. Під час монтажу пам'ятайте, що кожна плитка повинна розгладжуватися, щоб прибрати зайвий клей і бульбашки повітря.

Процес монтажу: поетапна інструкція

Після підготовки основи вам необхідно виконати розмітку приміщення, де буде встановлюватися підлога. Для цього вам потрібно використовувати звичайний маркер, а також рулетку або лінійку. Після цього слід виконати попередню укладання плитки ПВХ, але без використання клейового складу. Таким чином, ви зможете виконати підрізування необхідних плиток.

Далі нанесіть клей на виріб за допомогою зубчастого шпателя і прикладіть плитки на основу. За допомогою трамбувального валика необхідно добре пропрасувати матеріал. Коли всі елементи будуть встановлені на свої місця, ви можете виконати підрізування виробів, які знаходяться вздовж стіни. Потім потрібно дати клею повністю висохнути і затвердіти.

Установка плитки: який спосіб вибрати?

Одним з головних переваг плитки з полівінілхлориду є те, що її можна монтувати різними способами. В даному випадку можна дійсно втілити всі свої бажання в реальність, створюючи унікальну гаму кольору. Ви можете встановити стать по діагоналі, уздовж або поперек. Крім того, можна вибрати технологію «ялинка», «квадрат», а також «палуба». Не бійтеся експериментувати і самому створювати унікальний дизайн підлогового покриття. Допускається об'єднання плитки не тільки різного кольору, але і тієї, що володіє різною структурою.

Товари беруть участь в огляді

ПВХ плитка Grabo PlankIT
в наявності
Кварц виниловая плитка Moon Tile
ПВХ плитка Forbo Effekta Professional
Схожі публікації