Як вибрати лінолеум для дому та квартири: характеристики лінолеуму

Как выбрать линолеум для дома и квартиры: характеристики линолеума
2 Грудня 2016
  •  
  •  13331
Рубрика:Лінолеум

Вибір підлогового покриття для свого житла може стати важким завданням. Існують різні матеріали з неоднаковими характеристиками і терміном служби. Кращим варіантом для будинку і квартири може стати лінолеум. Він відрізняється непоганою міцністю, стійкістю до вологи.

Вибір забарвлення і фактури лінолеуму для дому

Багато покупців в першу чергу дивляться на зовнішній вигляд лінолеумного покриття. Основних колірних варіантів такого матеріалу існує дуже багато:

Вибираючи забарвлення лінолеуму, потрібно враховувати дизайн інтер'єру, а також призначення приміщення. В кімнату для сну підійде однотонний матеріал світлих відтінків. На кухні краще використовувати коричневий або сірий лінолеум. Відмінним вибором для вітальні вважається підлогове покриття насичених тонів. Для дитячої кімнати, навпаки, слід купувати матеріал в спокійних відтінках.

Думаючи над тим, як правильно вибрати підлогове покриття, потрібно точно прораховувати всі деталі. Одна з них - фактура лінолеуму. Цей матеріал буває з абстрактними малюнками, а також імітує різну фактуру. Він схожий на дорогі покриття для підлоги: мармур, паркет або мозаїку.

У продажу є лінолеум, який володіє рельєфною фактурою. Підлогове покриття відмінно підійде для приміщень, оформлених в сучасних дизайнерських стилях. Є ще лінолеумні покриття, що імітує по фактурі плитку керамічну. Його, як правило, вибирають для їдальні або кухні. Завжди лінолеум за кольором, своєю фактурою повинен гармонійно вписуватися в загальний дизайн кімнати.

Види лінолеуму для квартири  

Лінолеум виготовляють з різних матеріалів, він має неоднакову основу. Для житлових приміщень непоганим варіантом вважається натуральне лінолеумних покриття. Воно відноситься до екологічних матеріалів, безпечне для здоров'я. Має хороші антистатичні характеристики, високу теплоізоляцію.

Для будинку також підійде побутовий лінолеум, вироблений з полівінілхлориду. Він доступний в ціні, виглядає презентабельно. Можна віддати перевагу напівкомерційному матеріалу, який доцільно використовувати в вітальні та коридорі. Матеріал витримує великі навантаження, підходить для кімнат з високою прохідністю людей. Комерційний лінолеум частіше використовують не вдома, а в приміщеннях виробничого типу або офісах.

Для квартири і будинку слід купувати матеріал з маркуванням "2". Це означає, що лінолеумних покриття може бути використано в житлових кімнатах. Друга цифра маркування вказує, який рівень навантаження зможе витримувати матеріал. Одиниця означає мінімальне навантаження, цифра "4" - найбільш високе.

Основні характеристики лінолеуму

Вирішуючи питання про те, яке підлогове покриття вибрати для кімнати, покупець повинен бути уважним. Один з головних критеріїв - це характеристики лінолеуму. Він може бути неоднаковим за зовнішнім виглядом, розмірами. Технічні характеристики різних видів лінолеуму мало в чому між собою відрізняються.

При виборі покриття на підлогу є сенс дивитися на такі його характеристики:

  • щільність;
  • стійкість до вигоряння;
  • товщина лінолеуму;
  • горючість;
  • колір;
  • товщина захисного шару;
  • стійкість до стирання, хімічних засобів.

Ще важливо порівнювати тепло-, звукоізоляційні показники різних видів матеріалу, довжину і ширину рулону, антистатичні якості. Сумлінні виробники вказують всі характеристики лінолеуму, тим самим полегшуючи вибір покупця. Термін служби покриття для підлоги буде залежати від товщини робочого шару і основи.

У продажу є лінолеум з покращеними споживчими характеристиками. Його використовують в службових приміщеннях, а також в житлових кімнатах. Обов'язково потрібно вибирати безпечний з екологічної точки зору матеріал для підлоги. Він буде безпечним для здоров'я людини, зможе прослужити тривалий час.

Даний продукт є універсальним матеріалом, тому підходить для будь-яких кімнат. Лінолеум має невисоку ціну, легко очищається, представлений в різних кольорах. Перевагами такого популярного покриття слід назвати його вологостійкі властивості, простоту монтажу, високу міцність до стирання. Покриття можна без великих зусиль поєднувати з будь-якими оздоблювальними матеріалами, щоб створити оригінальний дизайн свого житла.