Інструкція з укладання ПВХ плитки

Инструкция по укладке ПВХ плитки
9 Березня 2016
  •  
  •  8175
Рубрика:Лінолеум

Укладання ПВХ плитки досить трудомісткий процес, що вимагає великих знань в області укладання і технічних навичок їх застосування.
 
Укладання ПВХ плитки в Україні, як і більшості інших підлогових покриттів здійснюється на водо-дисперсійний клей або інші клеї для ПВХ основ.
 
Поверхня, яка буде покриватися ПВХ плиткою обов'язково повинна бути проінспектована на предмет наявності тріщин, пустотілих утворень, нерівностей, підвищеної вологості. В ідеалі, вологість стяжки повинна становити не більше 5%, а вологість повітря в приміщенні не більше 60%. Обов'язково потрібно подбати про усунення всіх протягів і різких перепадів температур.
 
Наступний етап - підготовка основи. Для укладання ПВХ плитки годиться будь-яка суха і рівна основа - бетонна стяжка, ОСБ плити, інші поверхні. Не рекомендується укладати вінілову плитку на лінолеум, ковролі, ламінат. В результаті накладання одного підлогового покриття на інше може утворитися здуття або відшарування одних куль від інших. В цілому така конструкція не буде достатньо монолітною, і підлогове покриття прийде в непридатність набагато швидше правильно покладеного.
 
Для ремонту основи, якщо були виявлені тріщини більше 1 мм, найкраще використовувати ремонтні суміші. При цьому тріщини найкраще розшити (збільшити) і ретельно заповнити їх ремонтноїю масою. У разі сильно пошкодженої підлоги, для силового замикання тріщин слід використовувати армуючої сітки. Її потрібно накласти на тріщини для уникнення їх подальшого поширення. Зверху сітку можна залити нівелір масою.
 
Для вирівнювання основи підлоги підійде нівелір маса або ремонтна суміш, в разі невеликих локальних нерівностей. При вирівнюванні підлоги слід дотримуватися інструкції використання тієї чи іншої будівельної суміші - правильно наносити її, витримувати зазначений термін підсихання, дотримуватися інших вимог виробника.
 
Після етапу вирівнювання підлоги потрібно дати всім сухим сумішам використаним на об'єкті підсохнути - час підсихання можна дізнатися з інструкції використання.
 
Суху, рівну і відремонтовану підлогу слід знепилити пилососом. Пільна підлога перешкоджає проникненню грунтовки і клеїв в основу підлоги!
 
Обезпилену підлогу потрібно ретельно розкрити ґрунтовкою. Цей процес можна повторити у випадку, якщо основа недостатньо вбирає.
 
Прогрунтована суха підлога готова до укладання.
 
Укладання вінілової плитки слід починати з умовної або безпосередній розмітки приміщення. Необхідно знайти центр кімнати або приміщення. Ним в разі прямокутної кімнати буде перетин ліній, проведених від середини однієї стіни до протилежної. Таким чином приміщення буде розділене на чотири рівноцінних сегменти. Укладання ПВХ плитки слід починати від центру і в сторону віддалену від входу.
 
Майстер, укладаючи ПВХ плитку знаходиться на вже укладених плитках, просувається вглиб кімнати, в протилежну від входу сторону. При укладанні вінілової плитки слід звернути увагу на напрямок укладання. Кожна окрема планка повинна мати із зворотного боку покажчик напрямку укладання у вигляді стрілки. Напрямок кожної окремої планки має бути одним і тим же.
 
У разі фігурного укладання з підрізуванням плитки, слід використовувати спеціальні монтажні ножі для укладання, що гарантують рівність і точність підрізування.
 
Готове укладене підлогове покриття з ПВХ плитки треба прокатати спеціальним валиком, що забезпечить рівність поширення клею і щільність проклейки кожної ПВХ плитки.
 
Після укладання потрібно дати клею повністю висохнути, час підсихання потрібно уточнити в інструкції використання. Також необхідно виключити можливість протягів і перепадів вологості і температур в приміщенні.
 
Після висихання клею потрібно встановити плінтуса і приміщення готове до експлуатації!

Товари беруть участь в огляді

в наявності
Виниловая плитка Mars Tile
Виниловая плитка Armstrong Scala 40