Все про комерційний лінолеум: особливості, переваги, провідні виробники та інше

Все о коммерческом линолеуме: особенности, преимущества, ведущие производители и другое
6 Травня 2019
  •  
  •  8734
Рубрика:Лінолеум

Що таке комерційний лінолеум?

Лінолеум - піонер серед синтетичних підлогових покриттів, що використовуються для внутрішнього оформлення приміщень. Популярність матеріалу обумовлена ​​широким переліком експлуатаційних переваг, які роблять його більш ефективним в порівнянні з деревним масивом, ковроліном або плиткою.

Незаперечні переваги лінолеуму: гігієнічність, екологічна безпека, міцність, різноманіття дизайнерських рішень, висока технологічність. Виготовлені на базі ПВХ або полівінілхлориду рулонні покриття відрізняються широким спектром цільового призначення.

Крім побутового, виготовляється також напівкомерційний, комерційний лінолеум - це спецматеріали з особливими фізичними властивостями, що дозволяють використовувати їх для настилу підлоги в приміщеннях масового доступу, на підприємствах, торгових об'єктах, в офісних будівлях, школах, лікарнях та ін.

Комерційним називається лінолеум, стійкий до стирання, що володіє підвищеними характеристиками міцності (товщиною, наявністю захисного шару). Саме технічні параметри матеріалу дозволяють використовувати його в локаціях з інтенсивним навантаженням: в розважальних центрах, магазинах, спортзалах, соціальних структурах, банках та багато інших.


Читайте також: Як вибрати лінолеум для офісу?

Особливості гетерогенних і гомогенних лінолеумів

За структурою комерційний лінолеум поділяється на: гетерогенний (багатошаровий) і гомогенний (однорідний).

Гомогенний комерційний лінолеум - це високотехнологічний варіант покриття, що представляє собою однорідне еластичне полотно товщиною від 2 міліметрів. З огляду на специфіку застосування, матеріал виконується в однотонному колірному оформленні без складного малюнка або іншого відволікаючого декору. Використовується в якості основного підлогового покриття, адаптованого під надмірні експлуатаційні навантаження і регулярний гігієнічний догляд. У складі є такі компоненти, як каолін (глина), вапняк, тальк, що впливають на фізичні властивості полотна і його естетику. Може використовуватися в будинках і квартирах при оформленні кухні, дитячої кімнати, передпокої.

Гетерогенний лінолеум - це ПВХ-покриття зі складною неоднорідною структурою, що складається з декількох взаємодоповнюючих шарів:

  • підкладки;

  • основного:

  • арміруючого;

  • декоративності;

  • захисного.

Підкладка сучасного комерційного лінолеуму гетерогенного типу проводиться з полімерів, синтетичного або натурального волокна, войлоку та ін. Високою міцністю і еластичністю відрізняється інноваційний пенополімер.

Переваги комерційного лінолеуму в порівнянні зі звичайними побутовим і напівкомерційним

Комерційний лінолеум - що це: данина моді чи обов'язкова вимога? Чи можна обійтися звичайним, побутовим або напівкомерційним ПВХ-покриттям, екологічність і міцність яких підтверджені відповідними сертифікатами?

  • У місцях з підвищеною прохідністю слід стелити тільки комерційний лінолеум - це вимоги безпеки експлуатації підлог в установах і на об'єктах масового перебування людей.

  • Ліцензований комерційний лінолеум здатний витримувати тривалу активну експлуатацію, що аргументовано міцністю і мінімальною стираністю покриття - термін служби матеріалу до капітального ремонту складає 10-20 років.

  • Даний тип ПВХ-покриттів стійкий до ряду зовнішніх впливів: різкого перепаду температур, побутової хімії, підвищеної вологості, фізичного тиску габаритних предметів і вантажів.

  • Матеріали представлені кількома класами термостійкості, що важливо для оформлення інтер'єру навчальних, медичних, дитячих, соціальних установ, лабораторій, закладів громадського харчування і т.д.

  • Комерційний лінолеум представлений широкою колірною палітрою і різними варіантами дизайну, що дозволяє додати приміщенню естетичної індивідуальності. Міцний поліуретановий шар захищає поверхню від вигорання і стирання малюнка.

  • Основа комерційного лінолеуму виконана зі спіненого ПВХ, що сприяє високим амортизуючим властивостям і звукопоглинанню.

  • Високоякісний лінолеум комерційного типу зручний в монтажі. Завдяки різним варіантам геометричного виконання, можна створити монолітне покриття підлоги без швів.

  • Гомогенний лінолеум відрізняється високою ремонтопридатністю: використовуючи спеціальні реставраційні технології, можна оновити зовнішній вигляд підлоги, не вдаючись до заміни цілого покриття.

    Читайте також: Відмінності комерційного і напівкомерційного лінолеуму

Марка виробника як гарантія якості

Прагнення купити саме комерційний лінолеум обумовлено природним бажанням створити максимально комфортні та безпечні умови експлуатації приміщення. На жаль, людина, яка досконально не розбирається в технічних нюансах ПВХ-матеріалів, не здатна відрізнити побутовий лінолеум від напівкомерційного, гетерогенний від гомогенного лінолеуму, чим часто користуються недобросовісні продавці.

Про те, що таке комерційний лінолеум і як його відрізнити, знають фахівці компанії Контракт Пол, що займаються реалізацією фірмових підлогових покриттів з 2009 року.

У каталозі представлено широкий асортимент професійних матеріалів, що відповідають світовим стандартам якості - це продукція від таких марок, як: лінолеум Forbo, Fatra, Gerflor, Armstrong, Tarkett, Grabo та ін.

Компанії, які використовують інноваційні виробничі технології, гарантують повний перелік заявлених технічних вимог до комерційного лінолеуму - це матеріали преміального класу, які прослужать довгі роки!