Догляд за гумовим покриттям в спортивному залі

Уход за резиновым покрытием в спортивном зале
5 Лютого 2019
  •  
  •  7104

Власники спортивних залів давно відмовилися від підлогових покриттів з дерева і від ковроліну, оскільки підлоги, вистелені даними матеріалами, досить слизькі і негігієнічні. Сьогодні популярними є варіації, які не потребують трудомісткого догляду і при цьому гарантують максимальну експлуатаційну безпеку.

Інноваційним в даному випадку є гумове покриття для спортивних залів, яке відповідає заявленим вимогам. Гумова крихта і поліуретан утворюють міцний матеріал, що володіє високими показниками еластичності.

Читайте також: Які бувають спортивні покриття?

Догляд за спортивним покриттям

Як і будь-яке інше покриття, гумова підлога потребує правильного догляду, що допоможе продовжити її експлуатаційний період. Чистити спортивні покриття слід лише відповідними засобами і попередньо ознайомившись з рекомендаціями виробника. Однак існує ряд загальних правил, які можна застосувати для всіх різновидів гумових підлог. Так, наприклад, слід використовувати:

  • миючі засоби, до складу яких не входить хлор і відбілювачі;
  • спеціальні збиральні машини (пилосос з м'якою насадкою).

Догляд за спортивним покриттям в приміщенні

Вологе прибирання в спортивному залі необхідно проводити щодня. Наступні поради допоможуть зробити цей процес більш продуктивним.

  1. Як інвентар під час прибирання можна використовувати гумові швабри і м'які ганчірки.
  2. Щоб видалити нескладні забруднення, вам буде необхідна звичайна мильна вода.
  3. Перш, ніж приступити до експлуатації підлоги, покриття повинне повністю висохнути.

    Читайте також: Види спортивних покриттів

Також, щоб гумова підлога прослужила якомога довше, слід ознайомитися з рекомендаціями виробника. Зневажливе ставлення до них загрожує негативними наслідками, оскільки агресивні хімікати можуть безнадійно зіпсувати покриття. А тому не варто використовувати кислотні розчинники а також кошти, до складу яких входять нафтопродукти, скипидар, ацетон.

Наведені вище рекомендації допоможуть підтримувати в спортивному залі необхідні санітарно-гігієнічні умови, а також дозволять покриттю зберегти первинний зовнішній вигляд і текстуру.